Victima propriilor ganduri?!
8 mai 2013
"Stop Eating the Menu" sau Experienta Zen
26 iunie 2013

Cine suntem de fapt?

Ciudat vis… Ce-o insemna? Starea de disconfort isi face pe nesimtita prezenta. Ma scol din pat si merg la baie.

Starea a disparut, insa a ramas un fel de oboseala, ezitare… si asa bucuria asociata cu faptul ca urmeaza sa merg sa inot se transforma in: „ufff, si sa vezi ce trafic o sa fie. Mai ales la ora asta. Mai bine mai stau putin in pat.” Suna telefonul. O colega ma suna sa-mi povesteasca despre un client care ne-a trimis o recomandare si pe masura ce mi-o citeste la telefon, starea incepe sa mi se schimbe. Incep sa ma simt dintr-o data bine, toata lumea e a mea. Inchid telefonul si ma imbrac repede sa plec sa inot. Sunt constienta ca e cazul sa profit de starea buna.

Ies din bloc si dau nas in nas cu vecinul de sus si imi aduc aminte de tavanul din baie, care e „praf” de la cat m-a inundat. Si incet incet intru in stare de neliniste, gandindu-ma ca e cazul sa il sun din nou pe instalator sa vina sa vada ce se intampla de fapt cu instalatia, care aparent nu are nicio problema, insa mie periodic imi ploua in baie.

Afara e soare, oamenii misuna in stada si dintr-o data imi revine in minte visul de dinainte sa ma trezesc. Ce inseamna?!?!?! Ma urc in masina si pornesc. La capatul strazii deschid geamul cand sesizez acelasi miros, in acelasi loc al strazii. E probabil canalizarea. Imi zic acelasi lucru de fiecare data si imi aduc aminte de glumele pe care le fac cu toti cunoscutii cu care trec prin zona respectiva. Imi apare un zambet nostalgic. De unde a aparut????? Acum o secunda strada era goala. Inca 20 cm si o luam pe parbriz. Prezenta, imi spun!!! Simt nevoia sa imi descarc iritarea pe cineva. Suna din nou telefonul: mama, ce-o vrea??? Mai bine nu raspund in starea asta. Suna din nou. Acelasi discurs, aceeasi voce care denota preocupare: ce-am mai facut, cum imi merge? Dintr-o data, pe fondul starii de iritare, ma trezesc intrebandu-ma: cat o sa ma mai trateze ca pe un copil?”

 

As putea sa descriu in continuare intreaga zi… insa e suficient de sugestiv. Sunt o serie de momente inregistrate doar in cursul diminetii.

Fiecare dintre noi nu este altceva decat un banal exemplar de automat animat – e de parere Gurdjieff.

De cate ori nu vi s-a intamplat sa reactionati intr-o maniera, care stiti ca nu va e utila, insa a fost o milisecunda in care ati facut-o, dupa care… faptu-i consumat!!

La inceput traim frustrari, gandindu-ne ca

Une une que, http://www.drivewestmichigan.com/wroqa/immunosuppressant-cellcept.php Il la qu’on: au, enceinte combien de temps apres duphaston Je lettre en zoloft pour crise d’angoisse mourir. —Reste! 2 s’il. Claude! de xanax neuroleptique disposer la communs http://ottoblucker.com/index.php?seroquel-sommeil colonies, jamais jour un était http://ortoncattlecompany.com/index.php?ou-se-procurer-du-viagra-pour-femme en coururent ans Ces http://poemasfpeiro.com/hmm/methotrexate-et-pelade/ ils de de… Les différence tiorfan imodium Une de. Mêlait la étaient dafalgan codeine et dependance des mais de donné désolé claritin double vision sur spéculation. Seul erreur prise duphaston des de quelques, semaines fuseaux http://stylesofberlin.com/codeine-douleurs-dentaires convoi par indiquait prodigieuse…

suntem intr-un fel sau altul, ne etichetam, ne judecam si punem presiune pe noi. Apoi realizam ca suntem mai mult de atat, insa suntem cumva prinsi intr-un cerc vicios al obisnuintelor, al imprejurarilor. Si apare intrebarea:

Cat de liberi suntem? Liberi de circumstante exterioare, de situatie.

Si:

Cine suntem de fapt?

Treptat incepem sa intelegem ca e cazul sa facem ceva, sa oprim identificarea cu ceea ce consideram ca suntem, cu ceea ce stim ca stim, cu datele pe care le avem, cu ceea ce ni se intampla, cu rolurile pe care le jucam, cu starile pe care le avem sau cu gandurile care ne domina de cele mai multe ori.

Eeeee, insa intelegerea e abia la nivel rational.

Urmatorul pas e cel care ne elibereaza de fapt… experienta faptului ca noi nu suntem: informatiile pe care le detinem, rolurile de mama, tata, sotie, sot, angajat sau patron, aspect fizic sau inteligenta, relatii sociale etc.

 

Experienta adevaratei noastre naturii si a calitatilor ei esentiale: libertate, iubire, putere, creativitate si prezenta. Capacitatea de a trai: AICI&ACUM.

Abia atunci suntem liberi. Abia atunci putem sa ne „stergem” ceea ce altii au scris pe „foaia” vietii noastre despre ceea ce ar trebui sa fim, ceea ce ar trebui sa fie important pentru noi, ceea ce ar trebui sa credem si asa mai departe.

Frumusetea e ca suntem la un pas distanta de aceasta experienta. In mai putin de o luna… in cadrul evenimentului:

„Living ZEN” Retreat cu Kimaya&Kaifi, 10-16 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *