OSHO Mystic Rose – Terapie Meditativa

All the laughter you need – All the crying you need – All the silence you need – And all the sand, sea and sun.

OSHO Mystic Rose at Afroz

Ce spune Osho despre: “Simbolul trandafirului rosu consta in aceea ca, daca o persoana are grija de samanta cu care se naste, ii ofera solul potrivit, atmosfera potrivita si vibratia potrivita, paseste pe calea pe care samanta incepe sa se dezvolte, pentru ca mai apoi sa aiba loc cresterea ultima reprezentata de Trandafirul Mistic: moment in care fiinta ta infloreste si isi deschide toate petalele eliberand parfumul sau minunat.

Pentru cei care vor sa mearga mai in profunzime am decis sa creez o noua terapie meditativa.

Prima parte va fi rasul, timp de trei ore participantii rad pur si simplu fara a avea un motiv anume. Timp de 7 zile continuu, trei ore in fiecare zi nu iti poti inchipui cata transformare se poate produce in fiinta ta.

A doua parte sunt lacrimile. Prima parte elimina tot ceea ce impiedica rasul, toate inhibitiile din trecut ale umanitatii, toata reprimarea este eliminata. Se creaza un nou spatiu in interiorul tau. Insa mai ai de facut cativa pasi ca sa ajungi in templul fiintei tale, pentru ca ai reprimat atata tristete, disperare, anxietate, atatea lacrimi. Sunt toate acolo, acoperindu-va si distrugandu-va frumusetea, farmecul si bucuria. Durerea este suprimata. Nu vrei sa suferi, asa ca ai reprimat suferinta, ai evitat-o, introcandu-ti privirea spre altceva. Dar ea ramane. Daca plangi fara niciun motiv, ca exercitiu… ca meditatie, nimeni nu va crede. Lacrimile nu au fost niciodata acceptate ca meditatie. Si eu iti spun, nu doar ca sunt meditatie, sunt si un medicament. Vei avea o vedere mai buna si o viziune interioara mai buna. Lacrimile vor elibera toata agonia care e ascunsa in interior si rasul va lua tot ceea ce iti impiedica extazul sa se manifeste.

Daca vei merge in interior, le vei gasi pe amandoua, rasul si lacrimile. Existenta nu crede in concepte, ideologii: existenta transcende toate conceptele, care sunt dualiste, care se bazeaza pe dualitate. Zi si noapte, rasete si lacrimi, durere si extaz existand in acelasi timp.
Cand o persoana atinge esenta fiintei sale va vedea ca primul strat este rasul si al doilea agonia, lacrimile. Deci, timp de sapte zile trebuie sa-ti permiti sa plangi fara nicun motiv.

Si in cele din urma, cea de-a treia parte este martorul, martorul de pe colina. Dupa ras si lacrimi, va ramane doar tacerea martorului. Doar martorul singur este supresiv. Plansul se opreste atunci cand il observi, devine latent. Meditatia asta te scapa de ras si lacrimi, ca sa nu mai existe nimic de reprimat in martor. Apoi starea de martor va deschide un cer limpede. Deci timp de 7 zile vei experimenta claritatea pura.

Aceasta este in mod absolut meditatia mea. Am inventat multe meditatii, dar poate ca asta va fi cea mai esentiala si fundamentala dintre toate.

Mystic Rose reprezinta implinirea fiintei interioare.”