Interviu cu Kaifi despre Reiki:

reiki1. In Romania termenul „Reiki” a fost utilizat si auzit atat de mult, oamenii au primit atata informatie, pe care nu stiu exact cum sa o integreze. Cel mult ei primesc initierile si cam atat… ce ne poti spune despre Reiki – din propria experienta, astfel incat sa avem o imagine mai clara despre asta?

Reiki este cel mai simpla si mai naturala tehnica de vindecare… este dreptul nostru prin nastere. Ce am putea sa spunem mai mult de atat? Cu cat adaugam mai multa informatie… cu atat il facem mai complicat.

Reiki este Unic. Energia Universala este Unica. Indiferent de diferitele abordari si scoli. Din experienta mea ca practicant si profesor Reiki am constatat ca este util pentru orice nou practicant Reiki sa primeasca initierea, traditia Reiki – ca tehnica de vindecare, sa exploreze spatiul tacerii cu prezenta, experienta profesorului si sesiuni de practica in Reiki. Inclusiv arta atingerii si sesiuni de abilitati, de autovindecare si sesiuni de vindecare a altora.

Este important sa nu amestecam traditia Reiki cu experienta profesorului. Trebuie sa fim clari cu oamenii care este experienta noastra si ceea ce este „forma” pura de Reiki ca tehnica japoneza … daca o stim. 

De exemplu, training-urile mele sunt de minim 16 ore in doua zile pentru gradul 1 sau 2, si de 8 zile pentru gradul 3/gradul de maestru. Deci, avem o multime de timp si spatiu pentru a explora-practica-face cunoscuta practica Reiki.

2. Spune-ne cum a fost “intalnirea” ta cu Reiki si ce a adus aceasta intalnire in viata ta?

Prima data cand m-am intalnit cu Reiki eram dupa o perioada foarte dificila a vietii mele incercand sa ma recuperez dupa o problema serioasa a ficatului – din care cu o saptamana inainte unul dintre prietenii decedase – si in acelasi timp incercam sa imi gasesc locul in viata, sa ma intalnesc cu viata de fapt.


Am gasit un profesor si am mers sa primesc primul grad. Urmand cele doua zile de training aveam informatia si de acum depindea de mine! Aveam „unealta”, eram conectat cu ea si acum aveam sa o practic! Prima motivatie era curiozitatea mea. Chiar functioneaza? Daca da… cum?


A trebuit sa primesc raspunsul singur. Chiar din acea zi am inceput sesiuni de autovindecare pentru mine… in fiecare zi… in unele zile de cate 2 ori pe zi, cate 90 de min, si de asemenea sa ofer sesiuni altora. Dupa o perioada am primit gradul 2… si mi-am oferit sesiuni singur timp de 6-7 luni fara sa ratez o singura zi. Am fost in fiecare zi surprins la nivel fizic si emotional.

Intuitia mea, increderea in mine, compasiunea fata de mine si de ceilalti, responsabilitatea asupra vietii mele a fost aici din nou! La nivel fizic a fost o calatorie, deoarece sistemul meu imunitar a fost distrus si plin de toxine. Acum sunt unul dintre miracole. La un alt nivel pe care il numim spiritual, Reiki a fost pentru mine o poarta catre meditatie. O „lume noua” era disponibila acum pentru mine.

3. Care crezi ca este totusi in situatia asta motivul pentru care oamenii nu-si folosesc de obicei darul natural de autovindecare?

De fapt noi suntem in viata datorita capacitatii de autovindecare pe care o detinem… functioneaza in orice fel. Atunci cand ne indreptam intreaga atentie asupra ei si o facem constient (ceea ce se intampla dupa initierile Reiki) este mult mai puternica si rapida insa noi suntem de obicei lenesi… suntem in era cafelei instant si „da-mi o pastila” … hahaha… ce e de facut? Este mult mai usor sa pasezi responsabilitatea de la tine catre altcineva … nu-i asa? Poti sa o faci, daca doresti. Daca nu, fii pregatit sa primesti darul de la altcineva! Ce mi s-a parut uimitor in autovindecare, inca de prima data cand am facut-o constient, a fost sentimentul de a oferi si a primi iubire! In acelasi timp! Cel ce ofera si cel ce primeste? Minunat sentiment!”

 

Reiki Mental Healing 

Cum functioneaza aceasta metoda?

Este o tehnica a gradului II Reiki. Ghideaza Reiki (energia vitala universala) in nivelul mental al persoanei. Mentalul unei persoane este partea constientei care cuprinde obiceiurile si convingerile noastre, ceea ce credem, dar si tiparele comportamentale. La acest nivel, Reiki poate armoniza ganduri necorespunzatoare si tipare comportamentale.

Fondatorul Usui Reiki, Doctorul Mikao Usui, se spune ca se adresa adesea studentilor sai cu urmatoarele cuvinte: “omule, mandria creatiei, opreste-te (… un obicei daunator, o problema) si revino la conditia ta naturala normala”. Se referea la starea iluminata a constientei, convins ca suntem toti iluminati, deci constienti de unitate. Pentru a ajunge aici, Dr. Usui a predat si practicat metoda de vindecare mentala. Legile Reiki fundamentale se aplica si in acest domeniu: Reiki actioneaza intotdeauna indirect, stimuland auto-vindecarea. Mai mult, cel care primeste, asimileaza atat Reiki cat are nevoie. Acesta este modul exact in care Reiki ne ajuta sa functionam mai bine, mai spiritual si intr-un mod natural, in totalitate si la toate nivelurile.

In acest fel, vindecarea mentala cu Reiki nu este o metoda sugestiva sau hipnotica. In schimb, ne permite sa armonizam probleme comune precum sentimente de inferioritate, anxietate, suferinta si dependente. Aplicata cu regularitate, aduce lumina in zonele reprimate ale personalitatii si ne poate proteja in acest fel de confruntarea cu « umbra » in lumea exterioara, de genul bolilor, accidentelor sau crize relationale.

 

Urmatorul „Training Reiki-Energia Vindecarii” are loc in Bucuresti 26-28 febr. Mai multe detalii aici.