“Living ZEN” Retreat

Experienta Retreat-ului Living Zen vine in sprijinul recunoasterii propriei noastre naturi precum si a calitatilor sale esentiale. Libertate, iubire, putere, creativitate si prezenta. Prin intermediul acestei recunoasteri ne eliberam de identificarile cu judecatile mentale la adresa noastra sau a celorlalti, devenind mai liberi sa traim in plenitudinea puterii personale, pace si contributie pozitiva in propria viata de zi cu zi si in viata celor din jur & relatii, munca, viata in sine!

 

Potentialul Living Zen deschide o dimensiune cu totul noua de transformare fara efort, care apare natural cu claritate. Privind in mod direct in natura lucrurilor, fara a ne lovi de obstacolul prejudecatilor, devenim capabili sa traim la adevaratul potential, cu o mai mare incredere, creativitate, comunicand mai clar si inspirat, avand abilitati de leadership.

 

In viata de zi cu zi Living Zen este realizabil chiar aici si acum ñ observand pur si simplu si permitand si experimentand momentul prezent. Traind viata mult mai in acord cu chemarea inimii; vitalizand adevaratul sine in viata de zi cu zi. Aici si acum, nu in viitor! Nu presupune efort. Efortul inseamna tensiune, efortul inseamna munca, efortul inseamna sa obti ceva.

 

Zen nu este ceva ce se poate obtine. Esti deja acel ceva. Relaxeaza-te doar, relaxeaza-te atat de profund, astfel incat o sa ajungi o revelatie pentru propria persoana.

 

Retreat-ul va combina procesul de Constientizare Intensiva “Who Is In” cu metode de centrare si tehnici de practica Zen aplicabile in viata de zi cu zi. Toate acestea vor veni in sprijinul experientei AICI&ACUM. Ne permite sa fim prezenti si sa pulsam cu energia fortei vietii in central gravitational, care constituie fundatia noastra.
 Procesul de constientizare intensiva, derulat pe parcursul a 3 zile
– Abilitati de comunicare pentru Viata
– Zazen
– Centrare & Tehnici de constientizare in Hara
– Practica Zen in situatii de zi cu zi
– Tehnica Maestrului Zen Hotei a Rasului
– Exprimare & Creativitate Spontana fara efort

 

“Zen nu inseamna renuntare, inseamna bucurie. Este proclamatie prin dans si celebrare”
Structura procesului de Constientizare Intensiva se bazeaza pe tehnicile traditionale Zen si este creat pentru focusarea totala a energiei in sprijinul cautarii a ceea ce/cine suntem cu adevarat si pentru a strapunge prin mastile noastre obisnuite si a ipocriziei.

 

Prin adresarea koan-ului “Who Am I” & “Who’s in?” si raspunsul in moment, incepe sa sa dezvolte o constientizare a identificarii noastre cu personalitatea. Odata ce aceasta identificare este experimentata si inteleasa, ea va disparea incetul cu incetul si ne vom deplasa spre centrul fiintei. Calatorind prin toate straturile a “ceea ce/cine credem” ca suntem vom ajunge direct in centrul profund al “martorului”. Acest lucru va face loc unei profunde relaxari si a bucuriei de a fi cu adevarat in momentul prezent.

In aceasta patre a retreatului, vom sta in tacere si izolare de lumea exterioara pentru a ne cufunda in totalitate in interogarea koanului.

KoanO intrebare la care nu se poate raspunde prin intermediul mintii, poti doar trai raspunsul.

 

Program:
Ziua 1: Introducere – informatii practice & conectarea la corp
Ziua 2-4 Procesul “Who’s In?”
Ziua 5-7: Integrarea experintei in viata de zi cu zi
Incepand cu ziua 2, si pana in ziua 5 vom sta in tacere pentru a sprijini procesul “Living Zen”

 

Facilitatori: 

Kimaya & Kaifi

[vfb id=1]