Despre cum dorinta de schimbare ne poate distanta de cine suntem
16 martie 2014
Invitatie la “DesCoperirea Momentului” cu KAIFI
4 aprilie 2015

Living Zen Retreat

„Living ZEN” Retreat

Intr-un spatiu special, in natura, cu 2 facilitatori exceptionali

Kimaya & Kaifi

Experienta Retreat-ului Living Zen

Vine in sprijinul recunoasterii propriei noastre naturi precum si a calitatilor sale esentiale. Libertate, iubire, putere, creativitate si prezenta. Prin intermediul acestei recunoasteri ne eliberam de identificarile cu judecatile mentale la adresa noastra sau a celorlalti, devenind mai liberi sa traim in plenitudinea puterii personale, pace si contributie pozitiva in propria viata de zi cu zi si in viata celor din jur – relatii, munca, viata in sine!

 

Potentialul Living Zen

Deschide o dimensiune cu totul noua de transformare fara efort, care apare natural cu claritate, in urmatoarele zone:

» Privind in mod direct in natura lucrurilor, fara a ne lovi de obstacolul prejudecatilor, devenim capabili sa traim la adevaratul potential, cu o mai mare incredere;

» Integram zona de „a face” cu cea de „a fi”, prin abilitatea de a fi total in ceea ce facem, accesand starea de flow;

» Accesam solutii nu doar prin intermediul mintii rationale, ci si prin „a doua minte” intuitia, luand astefel decizii eficiente;

» Claritate si prospetime in actiune, relatii si interconectare;

» Actionam in prezent, fara a ne agata de trecut (raspuns vs reactie);

» Utilizam metode eficiente de combatere a stresului si evitam sa ajungem in starea de „burn-out”

» Comunicam eficient fara a ne conecta la intamplari si drame din trecut;

» Conectand-ne la interior, ascultand si comunicand intr-o maniera autentica care inspira, dezvoltam componenta de leadership;

» Descoperim o noua savoare in tot ceea ce facem la locul de munca, creativitate, bucurie si eficienta dintr-o stare relaxata si focusata in acelasi timp;

» Invatam cum sa traim in afara jobului, echilibrand viata profesionala si cea personala. fiind prezenti si totali in ceea ce facem in ambele zone.

 

Living Zen in viata de zi cu zi

Este realizabil chiar aici si acum – observand pur si simplu si permitand si experimentand momentul prezent. Traind viata mult mai in acord cu chemarea inimii; vitalizand adevaratul sine in viata de zi cu zi. Aici si acum, nu in viitor! Nu presupune efort. Efortul inseamna tensiune, efortul inseamna

munca, efortul inseamna sa obti ceva. Zen nu este ceva ce se poate obtine. Esti deja acel ceva. Relaxeaza-te doar, relaxeaza-te atat de profund, astfel incat o sa ajungi o revelatie pentru propria persoana.

 

Retreat-ul va combina Procesul de Constientizare Intensiva “Who Is In?” cu metode de centrare si tehnici de practica Zen aplicabile in viata de zi cu zi. Toate acestea vor veni in sprijinul experientei AICI&ACUM. Ne permite sa fim prezenti si sa pulsam cu energia fortei vietii in central gravitational, care constituie fundatia noastra.

– Procesul de constientizare intensiva, derulat pe parcursul a 3 zile

– Abilitati de comunicare pentru Viata

– Zazen

– Centrare & Tehnici de constientizare in Hara

– Practica Zen in situatii de zi cu zi

– Tehnica Maestrului Zen Hotei a Rasului

– Exprimare & Creativitate Spontana fara efort

 

≈Zen nu inseamna renuntare, inseamna bucurie. Este proclamatie prin dans si celebrare≈

 

Structura procesului de Constientizare Intensivase bazeaza pe tehnicile traditionale Zen si este creat pentru focusarea totala a energiei in sprijinul cautarii a ceea ce/cine suntem cu adevarat si pentru a strapunge prin mastile noastre obisnuite si a ipocriziei.

 

Prin adresarea koan-ului “Who Am I?” & “Who is in?” si raspunsul in moment, incepe sa sa dezvolte o constientizare a identificarii noastre cu personalitatea. Odata ce aceasta identificare este experimentata si inteleasa, ea va disparea incetul cu incetul si ne vom deplasa spre centrul fiintei. Calatorind prin toate straturile a “ceea ce/cine” “credem” ca suntem vom ajunge direct in centrul profund al “martorului”. Acest lucru va face loc unei profunde relaxari si a bucuriei de a fi cu adevarat in momentul present.

In aceasta patre a retreatului, vom sta in tacere si izolare de lumea exterioara pentru a ne cufunda in totalitate in interogarea koanului.

Koan: O intrebare la care nu se poate raspunde prin intermediul mintii, poti doar trai raspunsul.

 

Facilitatori:

Kimaya Ribeiro

A absolvit Ingineria Produselor Alimentare -Universitatea Federala in Vicosa, Brazilia. La inceputul anilor 90, iubirea pentru o noua viziune a vietii a facut-o sa studieze si sa experimenteze un domeniu umanist larg, incluzand traditii vechi si moderne, arta de vindecare si practica spirituala precum Constienta alimentara, Samanism, Ayurveda, Tao, Zen, Tantra.

A experimentat si predat Terapii Osho, Calea Iubirii prin

Exercitii Spirituale, Constelatia Familiala, Co-dependenta Tr I (Krisnanada Tobe), Terapii bazate pe Respiratie , Vindecare Samanica ( Pierre Foster), Energy Reading, Pulsatii (Neo-Reichian), Vindecarea Tibetana prin Pulsatie, Star Safire ( Sagaprya) Hara Awareness&Centering, Hipnoza pentru meditatie , Zen KyoChe & Satori – Constientizare – Tabara Intensiva, Consiliere Zen, OSHO Terapii Meditative, Tantra Intensiva (Sudha), SkyDancing (Margo Anando), Tantric Pulsation( Aneesha Dilon), Training Intensiv de Tantra, Interpretarea Energiei Tantra.

De asemenea a fost instruita in Terapii Holistice, Masaj Yoga Ayurveda(Kusum Modak), Reflexologia Picioarelor, Arta Vindecarii Divine, Masajul Constientizarii Hara, Reechilibrare, Structural Bodywork, ARUM–Conscious Touch(Anubhuda) Psychic Massage, Muldimensional Bodywork ,Masaj Facial Japonez, Masaj Facial Tao si Face Lifting Natural .A trait si a lucrat inca de la inceputul anilor 90 in cadrul OSHO Meditation Resort, Puna, India. Ca parte a Personalului Multiversity, a coordonat Residential bodywork Training timp de 6 luni , facilitand de asemenea workshopuri si training-uri transpersonale.

Mai multe despre Kymaia aici

 

KAIFI Iraklis

Prin modul sau extrem de a trai, Kaifi a experimentat, de multi ani deja, aspecte conectate cu mintea umana si constienta. In felul asta iubirea a devenit modul sau de a privi la tot ce-l inconjoara. Preocuparea sa si modul de a trai incepand cu anul 1999 este Iubirea-Spatiul-Constienta, iar grija autentica si intensitatea creaza spatiul pentru vindecare profunda si atmosfera de iubire.

Munca sa este inspirata de misticul contemporan Osho, Advaita (non-dualitatea), Tantra, Sufism, Samanism si Zen, ceea ce insa il conduce si sprijina fundamental este propria sa experienta de viata.

Initiat si format in diverse metode si tehnici precum Shamanic & Energy Healing, Hipnoza Ericksoniana, NLP, Pulsatii – Respiratie si vindecare corporala Reichiana, precum si cu o experienta bogata in grupuri de auto-ajutorare si de dependenti de droguri, Kaifi impartaseste Arta Meditatiei si Terapiile Meditative. Este formator si facilitator al Terapiilor Meditative OSHO si faciliteaza seminarii si traininguri pe tematici ca: Death & The Art of Living, Constienta, Reiki & Vindecare Energetica, Tantra.

“Spatiul de iubire pe care il creeaza, imensa schimbare in constiinta, bucuria de a trai momentul prezent cu tot ceea ce aduce el, impreuna cu o profunda responsabilitate pentru viata proprie… este ceea ce ramane la finalul grupurilor sale”

Jumatate de an, Kaifi calatoreste si impartaseste in jurul lumii munca sa (OSHO IMR-Pune India, Europa, China, Kazakhstan, Turcia, Rusia, Ucraina etc). Cealalta jumatate si-o petrece intr-un mic orasel – Eressos – din insula

greceasca Lesvos, lucrand alaturi de cei din Centrul de Meditatie OSHO Afroz si avand grija de gradina sa de legume organica.

Permitand haosului si starilor aparent fara motiv sa existe, in cele din urma ajungi la intelegerea profunda a faptului ca “Totul este perfect deja asa cum este, Aici&Acum!!”

Mai Multe despre Kaifi Aici

Program:

Ziua 1: Introducere-informatii practice – conectarea la corp

Ziua 2-4: Procesul “Who’s In?”

Ziua 5-7: Integrarea experintei in viata de zi cu zi

Incepand cu ziua 2, si pana in ziua 5 vom sta in tacere pentru a sprijini procesul “Living Zen”

 

Detalii organizatorice:

Data desfasurare: 10-16 Iunie

Locatie: in munti (locatia exacta se va anunta ulterior)

Tarif: 420 EUR, plus cheltuieli de cazare si masa

Informatii si inscrieri la nr de tel: 0731371205 (Olga Oltean) sau la adresa de mail leela@enjoy-change.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *