Invitatie la “DesCoperirea Momentului” cu KAIFI
4 aprilie 2015
Ce ai descoperi(t) astazi despre ‘tine’?
16 noiembrie 2015

Povestea pantalonilor

Ii impachetez pentru dumneavoastra?!?!? Mi-am ridicat privirea de pe pantalonii carora incarcasem din rasputeti sa le gasesc un cusur, pentru ca in sinea mea nu aveam nevoie de ei. Hotarasem ca nici macar culoarea care imi placea la nebunie, nici macar modelul care imi spuneam ca ma avantajeaza, nu sunt motive suficiente sa scot din portmoneu bani pentru a-mi aduce din nou sifonierul in starea in care era inainte de curatenia de primavara.

Insa cuvintele atat de cunoscute ale vanzatoarei care vrea sa se vada cu “sacii in caruta” m-au adus inapoi in prezent. Pentru o clipa doar, pentru ca m-am intors din nou la dialogul anterior – cu mintea mea. Intrebarea vanzatoarei fuse doar un pretext, de a-mi alimenta cu “combustibil proaspat” interactiunea cu mintea mea. Moment in care mi-am reamintit esenta vorbelor de mai jos:

 

Mintea este un vanzator perfect.

Continua sa iti vanda lucruri care

sunt nefolositoare.

Stii ca sunt inutile si de multe ori ai decis ‘Suficient, de acum inainte nu ma mai las pacalit’

Dar din nou, atunci cand oportunitatea apare, Mintea te pacaleste.

De multe ori ai hotarat sa nu te mai enervezi, sa nu mai fi lacom, sa nu mai fi intr-un fel sau altul – dar atunci cand aportunitatea apare, mintea pune din nou stapanire pe tine si te conduce in tipare vechi in care ai avut doar de suferit.

Cel mai ciudat lucru

in legatura cu omul in general este ca acesta este aproape incapabil sa invete in urma experientelor.

Daca o persoana invata din experienta, atunci este inevitabil sa aiba loc un anumit lucru mai devreme sau mai tarziu – daca intradevar acesta invata – si anume: acesta va incepe sa taie identificarea cu mintea.

Acesta nu va mai

spune ‘Eu sunt Mintea.’ Ci va spune ‘Asta e Mintea – de care sunt separat.’

Va creea o distanta intre zgomotul mintii si el insusi, va folosi mintea dar nu va fi folosit de minte.” – Osho

 

‘Pantalonii’ stau acum din nou pe ‘umeras’. Ma uit la ei si zambesc. Intr-un colt ‘Vanzatorul’ se uita resemnat la mine. Isi spune: mai sunt si alti clienti. Poate chiar Tu, in alt Moment. 🙂

 

Insa intr-o fractiune de secunda am hotarat ca vreau sa invat din Experiente. O fractiune de secunda (!!!!). Pentru ca ceea ce am citit pana atunci despre Experienta a fost doar degustarea, acum aveam si Experienta, pe care am decis sa nu o mai irosesc.

§ Leela, 4 apr. 2015

 

(!!!!) Va invit sa experimentati si voi Momentul, fara interventia mintii – care incearca sa ne controleze. Detaliile evenimentului din 25-25 Aprilie in cadrul caruia o puteti face le gasiti aici…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *