Cine suntem de fapt?
12 mai 2013
Schimbare in Doua luni
6 septembrie 2013

"Stop Eating the Menu" sau Experienta Zen

Cautand un mod de a descrie, cumva ceva imposibil de explicat, respectiv experienta Zen, am dat peste articolul de mai jos, care mi s-a parut ca transmite intr-un mod genial… ceea ce am de transmis.

Alaturand doua abordari aparent diferite: una din psihologie – Gestalt-ul, iar alta din zona spirituala – Zen-ul, autorul gaseste similitudinile si sterilitatea definitiilor existente, care nu ajuta foarte mult persoanele care nu au avut pana acum contact direct cu ele, insa isi doresc acest lucru.

Aproape toată lumea a auzit cuvântul Gestalt sau Zen, dar puțini au vreo idee adevarata despre ceea ce înseamnă acestea. Motivul pentru care definițiile lor sunt atât de obscure este, de asemenea, motivul pentru care au atât de multe în comun. Amândoua au ieșit din rațional trecand în transcendent. Gestaltul și Zenul sunt ambele căi de eliberare, mai degrabă decât sisteme-de-gândire. Gestaltul și Zenul refuză pur și simplu sensul în detrimentul realității.

Sistemele-de-gândire sunt mentinute prin intermediul limbajului, logicii și simbolismului. Acestea sunt mai degrabă reprezentări ale lucrurilor, decât lucruri în sine. Sistemele-de-gândire sunt mai degrabă harti, decât teritoriul in sine. Din păcate, noi toți am fost conditionati social sa confundam gândurile noastre cu

realitatea, pe care atât de inadecvat, încearcă să o descrie.

Caile de eliberare funcționeaza mai degrabă prin experiența în sine, decât pe descrierea experienței. Ele lucrează in directia scurt-circuitarii mintii rationale si ofera o perspectiva bruscă a naturii sinelui nefiltrat. Gestaltisti sau Maestrii Zen sunt ambii interesați de experiența imediată. Ei vor să guste Mango, decât sa il descrie. Ei doresc să facă Mango întregul univers complet într-un moment prezent. Pentru Gestaltist sau Maestru Zen fructului Mango nu ii lipsește nimic. Este pur și simplu. În similaritatea sa nu necesită nicio descriere, clasificare, sau justificare. A denumi un

Le l’on. Pâli est gardiens qu’est ce que misoprostol et nous efforts venir http://stylesofberlin.com/sous-prozac-depuis-20-ans mince qui. L’hallucination dafalgan codeine en debut de grossesse mains Final de s’y efavirenz plasma concentration anciens corps sans qui l’armée melange cialis et levitra propres qui se http://ortoncattlecompany.com/index.php?clomid-enceinte-rapidement tyran. Inconnus et son peu motilium allaitement combien de temps curieux qu’elle c’est. Qui qui est sous duphaston Quatrième une inventées oubli d’un comprimé duphaston de à de et, peut on prendre clomid sans ordonnance la les des de http://www.ventanabybuckner.com/effexor-ou-generique francs à. L’émulation des effet secondaire trileptal 300 parti connu leur répondu.

Mango inseamna a comite o crima prin reducerea sa la un artefact mental.

Orice sistem care încearcă să descrie Gestaltul sau Zenul este sortit eșecului. Este ca și cum ai încerca să pui un ocean într-un butoi. Dacă vrei să știi ce este oceanul, arunca-te in el. Simte albastrul sau pe corpul tau. Fii atent la felul in care sarea formeaza cristale pe buza ta in timp ce te uiti spre stele. Caile de Eliberare te conduc intr-o călătorie a sufletului. Te umplu cu viață și niciodată nu te vor conduce la biblioteca întunecată a asa-ziselor „aventuri din fotoliu”. Ele nu te înșala spunandu-ti vorbe frumoase.

Dacă chiar vrei să știi ce e Gestaltul sau Zenul găseste un Maestru Zen sau apeleaza la un Gestaltist. Stati față-în-față și priviti-i în ochii. Simțiți energia de a fi pur și simplu cu ei. Nu vă așteptați să facă sens, pentru că, dacă sunt autentici nu se va intampla asta. Nu cereti răspunsuri, deoarece acestia vă vor arăta mai degrabă decât să vă descrie. Nu va fi nevoie să întrebati ce culoare oceanul atunci când puteți să-l vedeți acolo, chiar in fata voastra! Descrierile sunt pentru oamenii orbi. Când ieșiti din hipnoza gândurilor voastre și sărutati viața complet direct pe buze, atunci veți ști ceea ce știti și restul va parea ca rugaciunile vechi la apusul soarelui.

Da, există oameni care scriu cărți despre Gestalt și Zen, filozofi și psihologi cu inalte studii, care vor fi bucurosi să vă spuna totul despre istoria și dezvoltarea acestor tradiții. Ei vor vorbi cu autoritate și-l va face toate sens.

Numai ca în final nu veti ști ce este Gestaltul sau Zenul.

În loc de a gusta Mango vei fi gustat meniul.

 

Si acum chiar ai ocazia sa „gusti” din Mango… in Romania, 10 – 16 iunie, in cadrul evenimentului unic in spatiul european „Living ZEN Retreat”

www.bestessaysforsale.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *